top of page
250j.JPG

BESTEL BOEK 250 JAAR

paperback, 64 pagina’s

Gelieve bij uw bestelling het bedrag van 20 EUR (+4 EUR verzendkosten buiten Hemiksem)  over te schrijven op rekening BE85 9733 8766 7406  (BIC: ARSPBE22) van Heemkring Heymissen met vermelding van "bestelling boek + naam".

Na ontvangst van de betaling bezorgen wij u het boek.

Bedankt voor de inzending!

Bestel Boek: Offerte
Schermafbeelding 2022-08-09 om 19.37.08.png

250 JAAR SINT-NIKLAASKERK

8 september 1772. Hemiksem maakt zich klaar voor een heuglijke ochtend. De gloednieuwe Sint-Niklaaskerk op de Gemeenteplaats is klaar. Voor de eerste keer vindt er een mis plaats. Vanuit de oude kerk op het Kerkeneinde vertrekken vele gelovigen in stoet naar het nieuwe gebedshuis. Anno 2022 is de Sint-Niklaaskerk 250 jaar oud en is bijna elke Hemiksemnaar er wel eens geweest. Voor een eucharistievering, een doop, een vormselviering, een huwelijk of een begrafenis. Doorheen de gelukkige en soms ook droevige momenten, groeide de kerk uit tot een ontmoetingsplaats voor de inwoners van Hemiksem. 

250 jaar Sint-Niklaaskerk, dat laten de parochie en de kerkraad niet zomaar voorbijgaan. Op donderdagavond 8 september 2022, 250 jaar na de eerste mis, is er een orgelconcert in de kerk. Jan Van Mol zal het beschermde Van Peteghemorgel bespelen. Hij is de organist van de Antwerpse Sint-Pauluskerk en docent aan het Koninklijk Conservatorium.

Op zondag 11 september 2022 is er een plechtige eucharistieviering waarin de nog levende priesters die aan de kerk verbonden waren of zijn, zullen voorgaan. Nadien bieden de parochieraad, kerkraad en het lokaal bestuur een receptie aan.

De heemkundige kring zal in haar driemaandelijkse tijdschrift Heymissen artikels over de geschiedenis van de kerk en haar kunstschatten publiceren. Deze teksten worden bovendien begin september in boekvorm uitgegeven.

Bestel Boek: Over ons

DONDERDAG 8 SEPTEMBER | 20 UUR

Orgelconcert met Jan Van Mol met aansluitend receptie: de avonturen van een Vlaams dorpsorgel

Vergeet niet in te schrijven voor het orgelconcert op dit authentieke Van Peteghem-orgel dat werd gerestaureerd met respect voor de oorspronkelijke klankkleuren. 

ZONDAG 11 SEPTEMBER | 11 UUR

Plechtige eucharistieviering met het Qualicantokoor met aansluitend receptie


Tentoonstelling tussen 14 uur en 17.30 uur
Tijdens deze evenementen wordt er ook een minitentoonstelling ingericht met het kerkelijke erfgoed en de archivalia. Tijdens de Openmonumentendag zal onze heemkundige kring beschikbaar zijn als gids voor de bezoekers.

Bestel Boek: Projects
bottom of page